Lajme për mbështetjen e viktimave në të dy Bazelet

16 zëra kundër dhunës ndaj grave

16 gra nga Zvicra veriperëndimore ngrenë zërin kundër dhunës ndaj grave. Beat John, drejtor menaxhues i Victim Support në Bazel, shpjegon në një intervistë se si njerëzit ishin në gjendje të fitonin njerëzit për projektin.

Vazhdo te lexosh "

Kriminalizoni dhunën psikologjike

Dhuna psikologjike është në qendër të fushatës “16 ditë kundër dhunës ndaj grave”. Rritja e ndërgjegjësimit për këtë temë është e rëndësishme. Dhe nevojitet një vepër penale e veçantë për të mbrojtur më mirë viktimat

Vazhdo te lexosh "

Nevojë e madhe për këshilla chat

Që nga fillimi i vitit, këshillat e chat-it kanë ofruar një akses të ri dhe të pakomplikuar në mbështetjen e viktimave. Si është marrë oferta? Cilat janë mundësitë dhe vështirësitë? Një raport i ndërmjetëm. Këshillat

Vazhdo te lexosh "

Çfarë sjell ligji i ri penal seksual?

Ligji penal seksual po forcohet. Çfarë përmirëson kjo për viktimat? Dhe çfarë vështirësish mbeten? Viktima dhe avokatja e fëmijëve Béatrice Müller klasifikon. Cili ishte shkas për rishikimin e ligjit penal seksual që Këshilli Kombëtar dhe

Vazhdo te lexosh "

Kundër dhunës në pleqëri

Çdo i pesti i moshës së vjetër është i prekur nga dhuna. Por shumë pak kërkojnë ndihmë. Që kjo të ndryshojë, nevojitet shumë ndërgjegjësim. Dita Ndërkombëtare Kundër Abuzimit të të Moshuarve po bën thirrje për

Vazhdo te lexosh "

Kuzhina si vend takimi

Nxënësit nga punëtoria e zdrukthtarisë në Qendrën e Veprimit për të Rinj Arxhof bënë një bufe kuzhine në lokacionin e ri për Mbështetjen e Viktimave në Bazel. Një mundësi për shkelësit e rinj që të

Vazhdo te lexosh "

Zhvendosja

Që nga 20 Mars 2023, Qendra e Mbështetjes së Viktimave për të Dy Bazelet është vendosur në Steinengraben 5 në Bazel. Në vendndodhjen e re, klientët do të kenë qasje më të lehtë dhe anonime

Vazhdo te lexosh "

Video – Stop dhunës ndaj grave!

https://youtu.be/atqJZzgPne8 25 Nëntori: Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave nga gruaja në grua nga njeriu te njeriu nga njeriu në njeri Ndaloni dhunën ndaj grave Mbështetja e viktimave nga të dy BazelëtVideo nga Oliver Gary

Vazhdo te lexosh "

Sa i mirë rrjetëzimi i ndihmon viktimat

Sa i mirë rrjetëzimi i ndihmon viktimat Çfarë nevojitet për një rrjetëzim të mirë ndërmjet organizatave partnere? Sa ngushtë punojnë së bashku ekspertët e ndryshëm për t’u ofruar viktimave mbështetjen më të mirë të mundshme?

Vazhdo te lexosh "

Këshilla për chat

Këshilla për bisedën – një qasje e re, e pakomplikuar në mbështetjen e viktimave Kanalet e reja të komunikimit po bëhen gjithashtu gjithnjë e më të rëndësishme në këshillimin e viktimave. Këshilla me email, Whatsapp

Vazhdo te lexosh "

Thuaj JO dhunës!

Sipas rezolutës së OKB-së të vitit 2007, 2 tetori është Dita Ndërkombëtare e Jo-Dhunës. Data shkon prapa në ditëlindjen e Mahatma Gandhit. Duke pasur parasysh krizat aktuale në çdo kontinent dhe dhunën në rritje në

Vazhdo te lexosh "

Ne jemi këtu për ju!

Mund të na kontaktoni me telefon

Nga e hëna në të premte nga ora 8:30 deri në 12 pasdite dhe nga 13:30 deri në 16:30

Jashtë këtyre kohërave mund të na lini një mesazh në aparatin tonë të telefonisë elektronike ose të dërgoni një email tek

info@opferhilfe-bb.ch .

Për ndihmë me dhunën në familje, na kontaktoni 24/7

  • Në rast urgjence dhe për ndihmë në vend, sigurohuni që të telefononi numrin e urgjencës së policisë 117
  • për strehim mbrojtës për gratë dhe fëmijët në strehën e grave në Basel 061 681 66 33 ose në strehimin për gratë dhe fëmijët 061 302 85 15
  • në dorën e ofruar 143
  • në linjën e ndihmës për fëmijë dhe të rinj 147

www.stopp-sexual-violence.ch

Qendra për Mbështetjen e Viktimave në Bazel mbështet apelin për ligjin modern penal seksual: www.stopp-sexuale-violent.ch