Pika e kontaktit për masa shtrënguese

Pika kontakti për ata që preken nga masat e detyrueshme të mirëqenies dhe vendosjet e jashtme deri në vitin 1981

Ata që preken drejtpërdrejt nga ish-masat e detyrueshme të mirëqenies dhe vendosjet në vende të tjera deri në vitin 1981 (kujdesi administrativ, kastrimi dhe sterilizimi i detyruar ose abortet e detyruara, birësimet e detyruara dhe vendosjet në vende të tjera si fëmijë të përkohshëm, në board ose kujdestarë dhe fëmijë në kujdes) mund të na kontaktojnë .

Me rishikimin e Ligjit Federal për Masat e Detyrueshme të Mirëqenies dhe Vendosjet e Jashtme (AFZFG) para vitit 1981, afati për dorëzimin e kontributit të solidaritetit u hoq. Ndryshimi në ligj ka hyrë në fuqi më 1 nëntor 2020.

Ne mund t’ju ofrojmë mbështetjen e mëposhtme:

Ne ju mbështesimkërkimin tuaj të skedarëve .

Nëse është e nevojshme, ne do t’ju ofrojmë specialistë kompetentë.

Ne do t’ju informojmë dhe ju këshillojmë nëse keni ndonjë pyetje se si të vazhdoni.

Na kontaktoni në 061 205 09 10 . Ne dëshirojmë t’ju ftojmë në një bisedë personale.

Informacione të mëtejshme mbi temën mund të gjeni në faqen e internetit të Delegatit për viktimat e masave të detyrueshme të mirëqenies.

www.fuersorgerischezwangsmassnahme.ch

Nëse dëshironi të kontaktoni drejtpërdrejt me Arkivin Shtetëror, këto janë adresat e Arkivave Shtetërore të Basel-City dhe Basel-Landschaft:

Arkivi Shtetëror i Kantonit Basel-Stadt
Martinsgasse 2
kuti postare
4051 Bazel

Arkivi Shtetëror i Kantonit Basel-Landschaft
Wiedenhubstrasse 35
4410 Liestal